De dagen voor Kerst…

Het zijn de dagen voor kerst en overal word je overspoeld met de commercie rond kerst. Kerstfolders met speciale kerstaanbiedingen, kerstedities van je favoriete tijdschrift en natuurlijk alle kerstmuziek.

In de straten en op tv word je steeds geconfronteerd met alle reclames en slogans rondom de feestdagen. Alles moet leuk en gezellig zijn. Voor veel mensen is dit helaas niet zo. Ze zijn net een dierbare verloren; hebben een onvervulde kinderwens en zitten met die leegte aan het kerstdiner, of zijn chronisch ziek en doen net alsof het allemaal goed gaat. Hoewel de Kerst voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar is, is het voor velen ook de tijd van vele confrontaties.

Mijn grootste advies zou zijn om je nergens toe verplicht te voelen en om te laten zien dat iets wellicht moeilijk voor je is, hoe moeilijk dat ook kan zijn.

Vorig jaar ben ik op tweede kerstdag lekker naar Londen gevlogen om daar te genieten van de kerstsfeer in de stad en van WinterWonderland in Hyde Park. Dit jaar blijf ik lekker thuis en dat is ook wel nodig.

Qua endometriose is er niet veel aan de hand. Ik gebruik Lucrin voor de derde maand en daardoor is alles eigenlijk vrij rustig. Ik ben wel ontzettend moe. Op school is het nu topdrukte met kerst en is iedereen toe aan vakantie. Ik ben zelf ontzettend verkouden geworden en daardoor zijn deze laatste dagen extra zwaar. Toch probeer ik mijn rust te pakken en ook te ontspannen. Afgelopen weekend had ik twee keer een winterbarbecue. Gezellig met vrienden, warm aangekleed rond de vuurkorf en heerlijk eten. Deze week is het echt topsport met twee kerstvieringen en een hele hoop geregel in de klas.

 

Mijn terugblik op 2017

Vorig jaar eindigde ik mijn laatste blog van 2016 met de hoop dat ik zonder al te veel pijn het jaar door zou komen. Dat is niet helemaal gelukt. Na mijn operatie in februari zat ik al na een tijdje aan de Oxycodon, toen de pijn niet meer te houden was ben ik in oktober overgestapt naar Lucrin en dat gaat weer goed gelukkig!

Ik heb in juli afscheid genomen van mijn eerste groep 2/3 en ben in augustus weer met een nieuwe groep 2/3 gestart. Ik heb nog steeds erg veel plezier in mijn werk en ik ben heel erg gegroeid in mijn werk.

Een van mijn beste vriendinnen heeft een zoontje gekregen en dat is voor onze vriendengroep wel heel bijzonder!

In augustus ben ik heerlijk op vakantie geweest naar Lanzarote en dat heeft me ontzettend goed gedaan.

Ik kijk persoonlijk heel erg uit naar de kerstdagen en heb zin om gezellig met de familie aan tafel te zitten. Ik ben ook heel blij dat de vakantie morgenmiddag begint.

Wat ik morgen als eerste ga doen als ik morgen thuiskom? Lekker op de bank liggen en een film opzetten.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen toe en veel geluk, warmte en gezondheid voor 2018!

Geef een reactie