Code geel bestaat 8 maanden!

Een tijd geleden leek het mij zo leuk als code geel een half jaar bestaat, dan wijdt ik daar een blog over. Maar zoals zo vaak ideeën naar de achtergrond verdwijnen dacht ik hier ook niet meer aan. Opeens bestaat code geel alweer 8 maanden! Het lijkt alweer zo kort geleden dat we eind maart dit project begonnen met 6 jonge meiden met endometriose. Op 21 maart ging ons eerste blog voorstel code geel de lucht in. Wat is dan leuker om nu een terugblik te houden wat wij allemaal bereikt hebben in dat half jaar én wat onze plannen zijn voor komend half jaar. Goed ik maak er nu inmiddels maar 8 maanden van. Inmiddels staan er nu 131 blogs van ons online en hebben ruim 26.547 bezoekjes gehad op onze site.  In dat half jaar hebben we afscheid genomen van Hennie, Frida, Heidy en Niky. Maar we verwelkomde ook een aantal nieuwe bloggers namelijk Kelly, Megan, Jolanda, Emmie. We hebben van gastbloggers een kijkje gekregen in hun leven met endometriose.

Code geel geeft jullie een kijkje in het leven van iemand met endometriose. Je kan blogs lezen over de vele ziekenhuisjes bezoekjes, behandeling, kinderwens en strijd met de hormonen. Maar ook ons leven buiten endometriose. Want ons leven is meer dan alleen maar endometriose. Zo kon je lezen over de komst van Rolo ( de puppy van Niky ), vakanties, lekker eten en nog veel meer. we proberen zo objectief mogelijk informatie te delen, je bewust te maken van de keuzes die je hebt voor de behandeling van endometriose. We hopen dat onze blogs zorgen dat je de ziekte beter kan accepteren en dat je weet dat je niet alleen bent.

Daarop kwam ook het idee om een kort interview met vrouwen met endometriose te houden. Elke keer 5 wisselende vragen over jullie leven met endometriose. Wat begon met de zoektocht naar 5 vrouwen die 5 vragen wilde beantwoorden werd uiteindelijk een heel project omdat er zoveel aanmeldingen waren dat ik continu nieuwe interviews kon doen. Je kan deze interviews hier terug vinden.

Een terugblik op onze blogs. Want welke blogs hebben jullie nou het meest gelezen? Een top 5 van de meest gelezen blogs:
5. Mijn persoonlijk fertiliteitsverhaal geschreven door Heidy

4. Mijn wens voor een tweede kindje geschreven door Heidy

3. Endometriose in de navel geschreven door Niky

2. Hoe overleef ik moeder zijn als ik chronisch ziek ben geschreven door Lianne

1. Het allermeest gelezen is het blog Hoe overleef ik op vakantie gaan als ik chronisch ziek ben geschreven door Lianne. Dit blog is ruim 820x gelezen en het meest gedeeld door ons maar ook door de stichting onzichtbaar ziek. Veel chronisch zieken herkennen zich in dit verhaal en halen hopelijk ook wat tips hieruit.

Toekomst?
Uiteraard hopen wij op een groter bereik en meer lezers. We hopen dat onze lezers zich kunnen identificeren met ( een van ) ons. Dat onze verhalen zorgen voor verandering bij mensen die niks weten van chronisch ziek zijn, endometriose en de andere dingen waar wij tegen aanlopen.  Met onze blogs hopen wij een stukje awareness te kunnen brengen voor endometriose, want nog steeds is deze ziekte niet bij iedereen bekend.
Ik ben erg benieuwd waar jullie als lezers behoefde aan hebben?! Schroom niet om een reactie achter te laten wat voor blogs jij graag zou willen zien!

Lianne

Code Geel achtergrond endometriose

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie