Gastblog – Alternatieve behandeling

Mij werd gevraagd om eens een stukje te schrijven voor een blog voor code geel, omdat mijn gebruik van alternatieve therapieën en supplementen mensen toch wel nieuwsgierig maakt.

Ik ben 34 jaar en vanaf mijn 11de was ik zwaar ongesteld. Ik bloedde de eerste keer een maand lang en had meteen bloedarmoede. Ik ben vrij jong al aan de pil gegaan en heb deze 16 jaar gebruikt. Toen werd ik het zat en wilde mijn lijf weer voelen de hormonen stonden mij niet aan en ik besloot te stoppen met hormoongebruik. De eerste tijd toen ik gestopt was ging dit best goed. Maar de menstruatie werd heftiger. Uiteindelijk besloot ik na 2 jaar dat het beter was om weer aan de pi te gaan. Helaas werden mijn menstruatie daardoor nog heftiger. Ik had ook veel pijn in mijn rug en het leek soms alsof er aan mijn darmen werd getrokken. In mijn 30ste levensjaar ging ik voor een uitstrijkje naar het ziekenhuis. Het bleek dat ik pap 3b had en kreeg een lisexcisie. Ik bleef klachten houden en bij de gynaecoloog kreeg ik toen de diagnose endometriose. Het bleek dat er endo tussen mijn baarmoeder en darm zit. Ik kreeg te horen dat ik een operatie kon krijgen met kans op stoma. Als ik iets NIET wil is het wel een operatie. We gingen het proberen met een spiraal. Na 3 jaar moest deze vervangen worden. Ik probeerde daarnaast Orgametril. Voelde mij daar helemaal niet lekker bij dus ben ik ermee gestopt. Pillen, hormonen, operaties, ik moet er niets van weten. Iets in mijn hoofd zegt dat ik het zelf kan.

Een aantal weken geleden ben ik bij de gynaecoloog geweest en heb haar voorgesteld om mijn spiraal te verwijderen. Ze wil graag dat ik de pil er bij ga slikken om mijn bloedingen helemaal te stoppen en de cyclus te stoppen. Ik heb de pil meegenomen maar die ligt nu in de kast. Ik werk zelf in de zorg, maar ben toch een beetje tegen de farmaceutische industrie. Het is makkelijk om iedereen vol te stoppen met pillen en hormonen. Maar is dat wel zo goed voor je?

In de laatste jaren ben ik op zoek naar gezonde middelen en supplementen om mijn gezondheid te verbeteren. Ik heb hierbij hulp van een orthomoledulair therapeut. Zij heeft mijn levend bloed geanalyseerd en mijn bloed onderzocht. Voor mijn tekorten ben ik supplementen gaan slikken. Ook ben ik gestopt met veel brood eten, waar ik dol op was, maar toch niet mis! Ik maak elke avond een gezonde smoothie voor de volgende ochtend. Als ik om 6 uur opsta heb ik namelijk geen trek.

Mijn therapeut vertelde over serrapeptase, DIM complex en NAC. Serrapeptase zorgt voor schone luchtwegen, zwellingen worden minder en verklevingen zouden oplossen. Serrapeptase is gemaakt van het enzym wat de rups gebruikt om zijn cocon op te lossen. Zal het dan ook de endometriose kunnen oplossen? Dat zou goed klinken. DIM is een supplement wat gelijk staat aan heel veel broccolikiemen. Dit zorgt er voor dat de hormonale balans terug keert. NAC is een middel wat in wat onderzoeken is gebruikt bij vrouwen met problemen als cysten en endometriose. Operaties zijn zelfs geannuleerd doordat vrouwen een kuur NAC hebben gehad. Er is helaas nog weinig over bekend. Maar dit voelt voor mij zo goed dat ik ermee begonnen ben. Inmiddels ben ik nu twee maanden bezig met de serrapeptase en 2 weken met de NAC. Sinds drie weken heb ik geen rugpijn meer gehad. Ik ben benieuwd wat mijn menstruatie gaat doen. Ook komt er veel slijm los.

En ja, ik ben helaas nog steeds aan het roken, maar steeds minder. Stapje voor stapje voel ik me beter. Na 7 jaar niet gesport te hebben, ben ik alweer een aantal maanden aan het sporten! Heerlijk! Elke dag neem ik een shotje gekookt water met gemberpoeder, kaneel, kokosolie, kurkuma en honing. Zo kom ik elke keer weer wat tegen om te proberen. Dit helpt mij om en ik heb er een goed gevoel bij, ik hoop dat ik andere met dit blog ook kan helpen.
Ik blijf positief en blijf doorzetten voor een ‘beter” leven.

12 Replies to “Gastblog – Alternatieve behandeling”

 1. Dankjewel. Welke orthomoleculair arts heb je?

 2. Ik zit bij Sabine Slob in Gouda. hele fijne therapeut vind ik. Heb jij ervaring met orthomodeculair therapie?

 3. Dank u voor het delen van uw verhaal.
  Uw verhaal is heel erg gelijklopend met dat van mij, op 11 jaar & ste menstruatie, hevige bloedingen, 11 dagen lang, onmogelijke buikpijn..
  Mijn lichaam heeft altijd veel weerstand gegeven tegenover klassieke behandelingen, pil, spiraal, prikpil, 3 maanden inspuiting zoladex.. Met mijn stadium 4 en verklevingen waar ge het u maar kunt bedenken ben ik zelf al jaren op zoek naar behandelingen en therapieën die een operatie kunnen uitstellen. Zodoende hop ik een beetje van het één naar het ander telkens tot ik voel of merk dat ik toe ben aan een volgende stap.
  Ik ben momenteel ook aan de broccoli supplementen sinds een week of 3 met goed resultaat. Daarnaast heeft mijn homeopaat mij aanbevolen om probiotica te nemen omdat blijkbaar de endometriose cellen afgebroken worden door darmbacteriën. Vraag mij niet hoe die daar komen om hun werk te doen, maar ook daar heb ik heel veel baat bij. En uiteraard de voeding aanpassen zoals de inname van suikers, gluten, lactose is ook een must geweest bij mij.. Als ik toch nog één ding mag geven voor jouw.. Lieverd stop met roken, liever vandaag dan morgen. Van alle goeie dingen die je nu inneemt blaas je een grote hoeveelheid gewoon weer uit door te roken. Ik heb zelf ook gerookt, lang, veel te lang en veel te veel. Ik ben nu bijna 2 jaar gestopt van het één moment op het ander en ook dat effect op heel uw welzijn, sport en noemt maar op is met geen woorden te beschrijven.. So go for it!!

  1. Dank je voor je reactie. Je bedoeld het dim complex met de broccoli kiemen? Die slik ik ook. Heb ook het idee dat dat helpt. Roken doe ik al een heel stuk minder. Maar moet er mee stoppen. Het komt door de stress dat ik dat doe. ik wil het graag loslaten. Heb je zelf ook al serrapeptase niet Nac geprobeerd?

   1. Ja het zijn broccoli kiemen maar het noemt wel anders. Serrapeptase en Nac heb ik nooit genomen. Binnen 2 weken moet ik terug naar de homeopaat en gaan ze terug een bloedname doen en eventueel de supplementen aanpassen.
    Ik ben benieuwd. Tot hiertoe verloopt de menstruele periode naar wens, rustig, bijna geen pijn, geen energie verlies, mijn gemoed houd stand.. Mij hoor je niet klagen..

    1. Heb je nu nog anticonceptie? Daar ben ik wel benieuwd naar. ik heb nog een spiraal maar wil er eigenlijk vanaf. Wil mijn lichaam weer voelen. Misschien dat ik hem er volgend jaar uit laat halen. Maar twijfel nog. Wil ook eerst volgende jaar op controle bij de gynaecoloog. Kijken of mijn buik is verbeterd. Als dat zo is, wil ik er vanaf. Blijft apannend

     1. Nee, ik gebruik geen anticonceptie of iets dergelijke meer. Ik ben bijna 42 jaar. Ik heb tot mijn 39 gedurende 8 jaar geprobeerd om zwanger te worden zonder succes helaas.. Ik denk dat ik nu wel zonder kan.
      Naar aanleiding van de pijnlijke menstruates heel vroeger (voor ik wist dat ik endo had) heb ik een paar jaar de pil genomen. Had geen effect op de pijnlijke menstruatie. Een spiraal heb ik in functie gehad van endo, maar had nog steeds evenveel pijn en hevig bloedverlies. Zelfs 3 maanden zoladex gevolgd met de prikpil kon mijn lichaam er niet van weerhouden om te menstrueren..
      Voor mij was dat een duidelijk signaal dat ik met heel die hormonenwinkel moest stoppen.. Dat heb ik ook gedaan. Ik tracht zoveel mogelijk mijn lichaam te volgen en het te geven wat het nodig heeft..
      Dit is mijn verhaal..
      Iedereen moet hier een stuk zijn eigen weg in zien te vinden denk ik..

     2. Jelka Matejczyk zegt:

      Dat vind ik ook Sonia. De een heeft er wel baat bij, de ander niet. Bij de een is het heftiger als bij de ander. ik hoop dat ik mijn spiraal er uit kan laten halen de volgende keer. Moet wel zeggen dat mijn menstruatie minder vaak zijn nu en minder heftig. Dus eigenlijk is het nu wel oké sinds ik de supplementen neem. Hormonaal vrij is mijn doel.

     3. Dat is een keuze die je zelf gaat moet maken. Hou er wel rekening mee dat er een kans bestaat dat ook je klachten terug zullen toenemen als je je spiraal laat verwijderen.
      Maar ik begrijp heel goed je motivatie/doel..
      Voor mij zou er een sterke symbiose mogen komen in de samenwerking tussen de klassieke geneeskunde en de complementaire geneeskunde.
      Ik ben ervan overtuigd dat in die symbiose de sleutel ligt naar een goede gezondheid..

     4. Jelka Matejczyk zegt:

      Daar ben ik ook van overtuigd Sonja! Ik ben in ieder geval hard op zoek. Experimenteer graag wat dat betreft. En als het werkt deel ik het graag!

 4. Hoi.. weet jij of je dim kunt slikken in combinatie met de anticonceptie pil? Hier is zo weinig over te vinden…

  1. Jelka Matejczyk zegt: Beantwoorden

   Hoi, dim is een supplement van broccolikiemen, dus dat zal geen kwaad kunnen lijkt me. Is alleen extra vitaminen.

Geef een reactie