Gastblog “Code Geel?”

Code geel?
Ik lees al een tijdje de blogs op deze site en elke keer denk ik: Waarom toch die naam “code geel”?
Vannacht lig ik weer eens wakker, want slapen is niet altijd mijn favoriete bezigheid. En dus ben ik even lekker aan het Googlen geslagen. Misschien ben ik niet helemaal helder tijdens mijn nachtelijke surfuren, maar een echte uitleg van de naam kon ik niet vinden. Wel waarvoor deze site staat en dat deze chronische ziekte meer bekendheid mag krijgen.
Ik denk bij code geel aan slecht weer. De KNMI met al zijn wonderlijke voorspellingen. Want hoe kunnen mensen denken dat zij de natuur tot in de puntjes kunnen voorspellen!? In het geval van code geel is er “mogelijk kans op gevaarlijk weer”, aldus het KNMI. Die aangeeft dat deze weersituaties vaak voorkomen in Nederland. Het kan om allerlei weersituaties gaan, die in enige mate tot gevaar leiden.
Gevaarlijk weer in vele verschillende vormen, zo voelt deze aandoening ook voor mij. Het kan jaren sluimeren in je lijf en opeens is het een dikke vette code rood daarbinnen en levensgevaarlijk. Net als in de natuur, iets wat je vaak voor lief neemt. Pas als er zich een scheurtje voordoet in je bestaan ga je inzien hoe kwetsbaar de natuur en je lijf eigenlijk is.
Een mist kan zich opeens optrekken en je hele zicht op het leven vertroebelen. Harde regen die op je neervalt en eindeloze tranen die met de eventuele pijn mee stromen. De aardbeving die na een hele lange onbegrepen reis door je lichaam heen gaat, als je uiteindelijk voor de arts zit die de juiste diagnose stelt. De zon, die dan even gaat schijnen omdat jij je uiteindelijk eens begrepen voelt. De wind die steeds weer opsteekt in je lijf en je gedachten. Die kan aanzwengelen tot een tornado, omdat sommige dromen niet zullen uitkomen. Ja, wij verkeren vaak in gevaarlijk weer. Daar denk ik aan bij code geel.

Linda

One Reply to “Gastblog “Code Geel?””

  1. Herkenbaar die code geel! Hier raast het ook nog dagelijks maar er is zon aan de horizon 🙂 in juni word ik geopereerd, yeahh. Vreemd maar iedereen die ik het verteld had afgelopen dagen waren blij voor mij terwijl ik dacht dat ze mij in mijn enthousiasme zouden dempen. Blijkbaar hebben ze mij beter geobserveerd de afgelopen jaren. Mijn blijheid over de grote kans dat ik straks pijn/klachten vrij kan zijn straal ik uit al mijn poriën en geeft mij zoveel (zelf)vertrouwen. Ja code geel. Door de lucrin heb ik last van enorme gewrichtspijnen, moodswings, haaruitval, agressie en wat kleine klachten. Maar nu, ik straal en kijk uit naar juni 💖

Geef een reactie