Pijnlijke menstruaties, of toch meer?

Hoi, Mijn naam is Natasja. Ik ben 29 jaar oud. In 2010 ben ik gaan samenwonen met Lars. Toen nog mijn vriend en sinds juni 2014 zijn we getrouwd. In december 2008 ben ik begonnen als apothekersassistente in het UMCG. Hier werk ik op dit moment nog steeds, maar in 2015 ben ik wel naar een andere afdeling van de apotheek gegaan. Dit omdat ik graag wat anders wilde gaan doen.

Als jong meisje had ik eigenlijk altijd al last van vervelende menstruaties en ook zat er bij mij eigenlijk geen vast patroon in. Dus ben ik op mijn 14e of 15e aan de pil gegaan om er een soort van regelmaat in te krijgen. Eigenlijk had ik altijd wel pijn, maar dacht ik, net zoals zoveel anderen, dat het er gewoon bij hoorde. Dit werd mij ook verteld door mijn vorige huisarts.

Toen ik een jaar of 18 was, kreeg ik steeds vaker last van doorbraakbloedingen en vertrouwde ik niet meer op de pil die ik destijds gebruikte. Dus ben ik over gegaan op een andere pil. De pijnlijke menstruaties bleven, maar ik had de bloedingen tussendoor niet meer. Wel kreeg ik er migraine bij. Dit was dan gerelateerd aan mijn cyclus.

In 2014 ben ik gestopt met de pil en toen werden mijn menstruaties zo pijnlijk, dat ik eigenlijk niet meer zonder Naproxen en Paracetamol kon. Dit heb ik nog een tijdje vol kunnen houden.

In januari 2015 ben ik naar mijn huisarts gegaan omdat ik ook steeds vaker tussendoor buikpijn had. Hij heeft mij doorgestuurd naar een gynaecoloog. Die heeft dezelfde middag nog een echo gemaakt om te kijken of ze iets kon vinden. Hierop was niks te zien, dus ben ik weer naar huis gestuurd.

In de maanden erna werd het steeds erger en had ik op een gegeven moment iedere dag pijn tot het ondraaglijk begon te worden. Op dat moment slikte ik echt allerlei pijnstillers inclusief Morfine om de pijn onder controle te houden.

Na de zoveelste keer huisartsenpost hebben ze besloten om toch maar een kijkoperatie te gaan doen. Hieruit kwam dat ik zeer ernstige Endometriose had. Eindelijk een diagnose! Dus stelde ik me gelukkig toch niet aan. Op dat moment hebben ze niets weggehaald, maar mij doorgestuurd naar het UMCG waar een specialist zit.

Hoe dit verhaal verder gaat, vertel ik jullie graag in een volgende blog.

Geef een reactie