Een leven zonder pijn

Tot aan mijn operatie had ik altijd het idee dat het bij mij wel mee viel. Ik had niet zoveel klachten van de endometriose. Dacht ik! Nu een half jaar na de operatie weet ik wel beter.

Het herstel na mijn operatie duurde lang. Toen het de goede kant op leek te gaan, kreeg ik een enorme terugval. “Hormoonstorm” noemde de arts in Leuven het. Mijn lichaam moest weer helemaal zelf de hormoonhuishouding doen waardoor alles even op hol sloeg. Mijn buik werd zo dik als een ballon, ik had buikpijn tot en met en daarbij was ik continue misselijk. Met wat heftige pijnstillers is het na een tijdje vanzelf over gegaan.

Nu lig ik in de ochtend in bed en voel mijn lijf…NIET! Nu besef ik pas hoe vaak ik misselijk was en hoe vaak ik buikpijn had. Maar wat ook opvalt: ik ben minder moe en heb nog nauwelijks hoofdpijn! Ik ben ook veel fitter tijdens het sporten. Op dit moment ben ik heerlijk aan het genieten van het NIET hoeven nemen van pijnstillers, van het NIET hoeven afzeggen van afspraken enzovoorts. Wat is dit fijn!

5 Oktober hebben we controle in het ziekenhuis van Leuven (Diest) waarbij we mijn ‘pijndagboek’ zullen bespreken. Ik heb alleen heel slecht mijn huiswerk gemaakt want ik heb geen pijndagboek bij hoeven houden 🙂 Ook zal dat het verdere fertiliteitstraject besproken worden. Mede doordat het nu zo goed met me gaat, hebben we besloten voorlopig geen traject in te zetten. Ik heb even geen zin in hormonen in mijn lijf en alle klachten die dat met zich meebrengt. We willen nog even genieten van de rust die we nu hebben: geen ziekenhuisbezoeken en verplichte dingen.Een leven zonder pijn

Voor nu stopt onze weg hier even. Dat voelt goed! We zien in de toekomst wel hoe het verder gaat en of het wel verder gaat. Nu genieten we nog lekker van ons ‘dierenkindje’.

Ik hoop dat mijn endosisters ook van die pijnloze dagen/weken/maanden/jaren mogen hebben!

 

 

Geef een reactie