Van de overgang tot aan de vakantie….

In mijn laatste blog konden jullie lezen dat de lucrin was uitgewerkt en dat het niet verstandig zou zijn als ik geen hormonen zou gaan gebruiken. In de tussentijd dat de lucrin was uitgewerkt en de operatie was de endometriose snel weer actief geworden. Daarom ben ik na de operatie met synarel begonnen. Synarel is een neusspray. Je zult denken dat een neusspray onschuldig zal zijn maar niks is minder waar! Voor sommige jonge vrouwen is het maar moeilijk voor te stelen wat hormonen kunnen doen met je lichaam. Dan heb ik het niet over de pil als anticonceptie maar meer over het wat zwaardere werk. Hormonen die de oestrogenen naar het minimale brengen en er voor zorgen dat je in een kunstmatige overgang terecht komt. De hormonen schommelen in je lichaam, je hebt geen grip op je eigen lichaam, je bent soms gewoon echt een heks! Als je in een natuurlijke overgang komt gebeurt dat geleidelijk maar tijdens medicatie gebruik is het pats boem, overgang.

Ik heb nu zelf weer aan den lijven ondervonden hoe het is om mezelf te zijn en door medicatie weer in de overgang te komen. Het ging allemaal zo goed, ik voelde mij goed, ik was weer vrolijk en ik zag alles positief in. Na een paar dagen synarel-gebruik merkte en voelde ik dat mijn lichaam aan het veranderen was. Ik werd weer ongewild snel boos en chagerijnig. Dit is zeker niet wat ik wil, juist omdat ik weet dat het door de hormonen komt. Het verschil is te groot, van een vrolijke jonge vrouw naar een heks die snel op haar teentjes is getrapt.                         Ik geef het nog een paar dagen de tijd, maar als het zo door blijft gaan heb ik de keuze snel gemaakt en stop ik met de synarel.

Twee weken later….

Ik ben inmiddels van synarel 2x per dag naar 1x per dag gegaan. Ik ben blij dat ik het nog een kans heb gegeven, want de bijwerkingen zijn van korte duur geweest. Geen idee wat er verder nog komen gaat, maar voor nu is het allemaal te doen. Geen ongewilde boze buien meer! Alles lijkt weer tot rust te zijn gekomen. Het is de bedoeling dat ik van 1x per dag naar om de dag ga en dan is het aankijken of het goed blijft gaan. Ik heb in de eerste week een flare-up gehad en veel buikpijn en bloedverlies gehad. Nu voel ik mij eigenlijk wel weer vrij normaal, verder ook weinig bijwerkingen. wel merk ik dat ik weer maagklachten krijg. Het heeft tijd nodig om te gaan werken. Wel weet ik dat hormonen gekke dingen met je kunnen doen 😉

Soms gebeuren er in je leven dingen die ervoor zorgen dat je met beide benen op de grond komt te staan! Het besef dat je van de kleine dingen moet genieten. Alles verandert dan en je gaat anders denken over de dingen die je meemaakt. Gelukkig gaan wij bijna met vakantie, goed voor afleiding. Ondertussen ben ik druk met alle voorbereidingen. Als chronisch zieke met veel medicijnen moet je een hoop regelen. De Schengenverklaring is binnen, medicijnpaspoort is geregeld, mini-dossier voor als er iets gebeurt in het buitenland heb ik ook geregeld. Wij gaan voor twee weken weg dus heb ik extra medicijnen aan moeten vragen zodat ik genoeg bij mij heb. Tijdens de vakantie ga ik toch meer van mijn lichaam vragen dan normaal, daarom is het belangrijk om extra pijnstilling mee te nemen. Via het internet heb ik van thermacare warmtepleisters besteld om die te gebruiken bij dagen dat ik meer ga lopen dan mijn lichaam aankan. (Pas wel op als je die pleisters gebruikt in de zomer, want door de  warmte kunnen ze extra heet worden.) Sommige mensen vinden het juist fijn om alles op het laatste moment in te gaan pakken. Maar als je lichaam al niet heel veel aan kan is het beter om alles op het gemak te doen! Ik ben daarom al twee à drie weken van tevoren spullen gaan inslaan. Zelf vind ik dat eigenlijk ook wel leuk, alvast wat vakantie voorpret. Het gaat een lange autorit worden, geen idee hoe mijn lichaam daarop gaat reageren, want ik ben nog nooit eerder met de auto naar het buitenland geweest. Dus mocht iemand nog tips voor mij hebben, dan hoor ik dat graag! Wij gaan naar Frankrijk en ondanks alle enge dingen die er in de wereld gebeuren hebben wij zin in de vakantie! Wij gaan er het beste van maken en genieten van alle mooie dingen, vooral van ons kleine grote meisje.

Van de overgang tot aan de vakantie….

(Ik ga op vakantie en neem mee)

Groetjes Heidy

PS Voor iedereen die ook met vakantie gaan, hele fijne vakantie! En voor de thuisblijvers hopelijk word het hier in Nederland ook mooi weer! Geniet van alle mooie en ook de kleine dingen in het leven.

Bewaren

Geef een reactie