Vergeten pijn

In mijn vorige blog schreef ik al dat het een stuk beter met me gaat sinds ik vakantie heb. Ik heb rust en kan de dingen op mijn eigen tempo doen. Toch typeert de vorige blog mij wel weer. Op het moment dat het goed gaat en ik weinig klachten heb, wil ik soms bijna vergeten hoe ik me ook kan voelen. Dat uit zich dan ook bij een arts. Het valt dan allemaal wel mee zogenaamd.

Vorige week was weer even een dal. Ik heb weer enorm veel pijn gehad en heb meerdere malen huilend van de pijn op bed gelegen. Op die momenten besef ik maar weer hoe belangrijk het voor mij is dat er nu eens goed wordt gekeken waar alles precies ‘mis’ is en wat er in mijn geval allemaal voor behandelmogelijkheden zijn. De ‘goede dagen’ geven mij zoveel energie dat ik dan vaak weer even vergeet hoeveel pijn ik af en toe heb. Helaas wordt deze pijn ook steeds erger en merk ik dat medicijnen die ik nu heb tegen de pijn steeds minder goed hun werk lijken te doen. Omdat ik mezelf zo groot hou voor iedereen om me heen ( en ik hier dan zelf ook nog in ga geloven ) , leek het mij wel eens tijd om te gaan starten met het bijhouden van alle klachten en ook wat medicatie met me doet. Op die manier heb ik gelijk een naslagwerk voor als ik weer op gesprek moet in het ziekenhuis. Ik heb daarnaast gelijk een ‘to do- list’ gemaakt met dingen die ik wil vragen of aanschaffen om het op pijnlijke dagen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Voordat ik mijn (voorlopige) lijstje aan jullie voorleg, zal ik even kort schetsen waar ik voornamelijk last van heb.

Vorige week heb ik een aantal dagen met hele heftige buikpijn op bed gelegen. Ik neem dan vaak naproxen met 2 paracetamol en dat lijkt de pijn te verlichten. Op slechte dagen is dit enkel maar een uurtje en breekt de pijn er daarna weer door heen. Ik lig dan vaak te woelen in bed en probeer elke 5 minuten weer een andere houding uit. Als de temperatuur het toelaat wil ik ook nog wel een kruik pakken en die verzacht de pijn vaak nog het meest. Ik ben zelfs afgelopen jaar al een paar keer met mijn gifgroene kruik naar mijn werk gegaan en dat moet vast een prachtig gezicht zijn geweest. Als de ergste pijn geweest is, krijg ik een aantal dagen een enorm opgeblazen buik. Dit is niet alleen mijn onderbuik zoals je misschien zou verwachten, maar vanaf mijn middenrif staat mijn hele buik eigenlijk rondom strak. Ik heb nog even zitten twijfelen om er een foto bij te voegen om het duidelijk te maken. Maar je weet maar nooit wie die ooit tegen mij gaan gebruiken dus gebruik nu vooral je verbeelding! 🙂 Deze hele week draag ik een wijde broek en het liefst een joggingbroek. Naast dat mijn buik heel opgeblazen is, heb ik ook een heel beurs gevoel. Vooral bij inspanning en na het eten heb ik hier heel veel last van. Druk op mijn buik kan ik dan ook niet verdragen.

Op basis van bovenstaande klachten en kwaaltjes heb ik een voorlopig lijstje gemaakt met dingen die ik wil uitproberen. Mochten jullie tips of aanvullingen voor me hebben, heel graag!

 • Leuke, comfortabele broeken kopen die ik ook nog naar mijn werk aan kan
 • Onderzoek doen naar bijvoorbeeld het endometriosedieet om de reactie op eten misschien aan te pakken
 • Eerlijk bij de arts vertellen waar ik last van heb en na te vragen wat er qua pijnbestrijding mogelijk is
 • Goed bijhouden van klachten (ook als ik vind dat het meevalt)
 • Kijken of ik op bepaald eten reageer
 • Koop nu eens een normale kruik!

Tot zover mijn voorlopige lijstje. Ik kan  me voorstellen dat velen van jullie zich in bovenstaande kunnen herkennen. Ik voel me vaak enorm onaantrekkelijk als ik weer eens chagrijnig in mijn huispak door het huis waggel. Wat ben ik dan ook dankbaar met een lieve vriend die ondanks alles nog steeds mijn lelijke groene kruik klaar maakt!

image1

2 Replies to “Vergeten pijn”

 1. Heel herkenbaar, vooral dat overmoedige op goede dagen!
  Tip wat betreft je kruik: je heb heel veel verschillende leuke hoesje voor eromheen, bijvoorbeeld bij Action of Xenos. Zo kun je nog eens variëren 😉
  Het dieet es uitproberen, al is het maar op een paar vlakken, kan ik ook zeker aanraden. Door verschillende redenen kan ik het niet volledig volgen, maar ik merk wel dat ik er baat bij heb bepaalde voedingsmiddelen te vermijden en andere juist wat vaker te eten.
  Succes!

  1. Bedankt voor je reactie! Ik zal eens even in de stad gaan kijken deze week. En wat recepten uitproberen in de vakantie moet vast ook wel lukken;)

Geef een reactie