Vervolg op de zenuwblokkade

Code Geel sciatic endometriose

Vrijdag 1 april was het dan zo ver, nee jammer genoeg geen grapje 😉 Eerst was ik al naar de kaakchirurg geweest, dat was al geen succes, maar om 13 uur moest ik mij melden bij de pijnpoli met super lieve assistentes gelukkig. Ik ben daar ondertussen al 2x eerder geweest voor een blokkade. Die blokkade werd in mijn rug geplaatst en die deden best pijn. Ik was dus voorbereid op pijn. In de zaal waren nog twee patiënten, allebei 60+, kom ik met mijn 30 jaar. Goed, ik mocht naar binnen en moest op mijn buik gaan liggen. Alle voorbereidingen werden getroffen, mooi roze jodium werd op mijn bil gesmeerd. Ik mocht de hand van de assistente vasthouden om in te knijpen. Ben je er klaar voor vroeg de arts…. ik umm ja hoor, doe het maar gewoon. Eerst verdoofde ze de plek. Daarna zij ze daar komt de prik, ik kneep  in de hand van de assistente. Ik vroeg was dit het? Ja, antwoordde de arts. Ik was opgelucht want de pijn viel reuze mee. Na de blokkade moet je minimaal een uur blijven ter observatie. Alles ging verder prima, een oude dame naast mij lag te slapen. Ik werd om 14:15 op gehaald door John (mijn vriend). Verder krijg ik nog wat uitleg voor het verloop, ik kan namelijk last krijgen van na pijn.  Gelijk een afspraak voor de nacontrole. Samen gingen we eerst nog even naar beneden om wat te drinken en heerlijk mensen kijken.

Nog de zelfde avond werkte de verdoving uit. De pijn nam toe, geen zenuwpijn maar pijn in mijn bil. Ik dacht nog, morgen zal het wel over zijn maar niet dus. Ik heb die nacht ook niet lekker geslapen. De dag erna bleef de pijn, voor het eerst dus napijn. Bij de eerdere blokkades heb ik geen napijn gehad, maar toen hielpen de blokkades ook niet. Ik hoop daarom dus ook dat de napijn komt omdat deze blokkade juist wel gaat helpen. Het is nu een week na de blokkade en de napijn is minder aan het worden. Ook heb ik het idee dat de zenuwpijn minder aan het worden is.

Naast de zenuwblokkade gebruik ik nog een hoop andere medicijnen om de pijn te verlichten. Ik heb in het verleden ook amitriptyline en lyrica geprobeerd. Maar helaas zonder resultaat. Van lyrica werd ik helemaal gek van de bijwerkingen, en de amitriptyline heb ik twee keer geprobeerd maar zonder resultaat. Ik heb gemerkt dat als ik in de kunstmatige overgang zit (door Lucrin) minder zenuwpijn heb. Dat is een van de redenen dat de kans groot is dat de zenuwpijn wordt veroorzaakt door de endometriose. Verdere klachten zijn lage rugpijn, spierkrampen in mijn linker been en spierzwakte. Ik kan geen trappen lopen en fietsen, maar gelukkig heb ik een elektrische fiets 😉

Naast zenuwpijn heb ik ook bekkeninstabiliteit (zonder dat ik zwanger ben), endometriose, adenomyose, pcos en een b12 tekort. Door alle pijnklachten heb ik een periode gehad dat ik bijna niet kon lopen. In 2012 heb ik een revalidatie traject gevolgd om opnieuw te leren lopen. Ook heb ik geleerd om beter met de pijnklachten om te gaan, al is dat nog altijd erg moeilijk! Verder heb ik al zo veel behandelingen gehad bij de fysiotherapeut, mensendieck, kraker en tijdens het revalidatie traject waren er ook verschillende behandelaars. Na de revalidatie moest ik wel de oefeningen doorzetten in een sportschool. In het begin van mijn zwangerschap ben ik ermee gestopt vanwege hyperemesis. Na mijn zwangerschap was ik niet meer in staat om de draad op te pakken. Maar gelukkig gaat lopen een stuk beter, maar lange afstanden lukt niet. Ik moet per dag bekijken hoe het gaat. Soms gebruik ik ook een bekkenband, maar te vaak gebruiken is ook weer niet goed. De ene dag lukt het om boodschappen te doen en nog iets leuks te ondernemen, maar er zijn ook dagen dat ik de bank bijna niet af kan komen.

Vervolg op de zenuwblokkade

 

 

Groetjes Heidy

Bewaren

2 Replies to “Vervolg op de zenuwblokkade”

 1. Hey meid,

  Steeds als ik je spreek denk ik: Dit is een vechter! Wanneer ik denk: Nu is het klaar, weer iets vervelends! Jij vindt kracht om door te gaan!

  Lieve Heidy, jij gaat door en laat al deze toestanden niet bepalen hoe jij in het leven staat!

  Hoe moeilijk het soms ook is!

  Keep chasing your dreams!

  1. Lieve Jennifer
   Bedankt voor je lieve woorden! en bedankt dat jij mijn vriendinnetje bent!
   Juist door veel lieve mensen om mij heen vind ik de kracht om door te gaan.
   Samen sterk.

   Liefs Heidy

Geef een reactie